bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO

termini, cene in koordinacija:
Ksenija 040 650 665
(ob delavnikih od 13 - 15h)

drugo:
Marko 041 662 484
(ob delavnikih od 10 - 16h)

[email protected]

Galerija
facebook stran

Copyright Bindu

TRIMESEČNA DINAMIČNA MEDITACIJA

IZJAVE UDELEŽENCEV

Objavljamo zgolj eno, a zato zelo izčrpno in iskreno izjavo udeleženca.

V današnjem času je težko kar začeti meditirati, ker telo in naša nebudnost ne zdržita dolgo v stanju brez misli. Težko zdržimo, da bi bili pol ure popolnoma mirni, kaj šele, da bi v tem miru uživali. Naš nemir hitro začne siliti iz naše notranjosti navzven.

Dinamična meditacija je namenjena sodobnemu človeku, ki živi v hitrem tempu modernega sveta. Omogoča mu, da spozna samega sebe, da izve, kdo je. Ker je ena najbolj napornih meditacijskih tehnik, se nam lahko na začetku zazdi, da gre le za sklop fizičnih vaj, še zlasti zato, ker vpliva na telo in ga popolnoma spremeni. Telo namreč postane skladno in pridobi ustrezno težo. Poleg navedenega meditacija še odstrani bolečine in napetosti ter izboljša vid in sluh. Postanemo bolj čuteči, bolj pomirjeni in imamo več energije.

Dinamična meditacija je sestavljena premišljeno in popolno, vendar pa je njena učinkovitost odvisna od nas samih. Od nje dobiš toliko, kolikor se ji v svojem bistvu predaš. Sestavljena je iz petih delov. Prvi trije deli te zbudijo, ti pomagajo porušiti blokade in v tvojem umu in glavi vzpostavijo višjo zavest. Zadnja dva dela sta meditacija in radostni ples.

V prvem delu dihaš brez premora skozi nos kaotično in čim bolj neritmično. Globok in hiter dih telo oživi. Kisik v celicah požene energijo po telesu in zato se v tebi porodijo močni občutki, ki silijo navzven.

V drugem delu, ko se zamenja glasba, pustiš občutkom, da se izrazijo. Smeh, jok, krik, karkoli pride, pride. Temu se popolnoma predaš. V tem si cel, brez sramu.

V tretjem delu dvigneš roke nad glavo, jih vzravnaš v komolcih in skačeš na pete, da začutiš vibracije, ki se širijo po telesu vse do glave. Sočasno s pristankom na pete iz trebuha izgovarjaš glasno in močno 'hu'. Tako skačeš čim više brez premora. Čez nekaj časa misli, da ne moreš več skakati, lahko postanejo zelo močne. Zdi se ti, da so nepremagljive, vendar se enkrat zgodi, da ne pustiš več, da bi prevladale, in skačeš naprej neodvisno od misli. Še močneje in še više. Tako lahko odkriješ, da je v tebi neskončen vir energije, iz katerega lahko skačeš in počneš v življenju karkoli in brez napora.

Nato zaslišiš besedo 'stop', ki ti ukaže, da se ustaviš v položaju, v katerem si v trenutku, ko jo slišiš. V tem položaju zamrzneš, kar pomeni, da ne goltaš sline, ne mežikaš z očmi, ne premikaš rok, nog ali prstov, se ne popraskaš, če te kaj zasrbi. Preprosto zamrzneš. To je četrti del. Ta del je možnost za meditacijo - stanje uma brez misli.

V zadnjem, petem delu, izraziš slavljenje, življenjsko radost, saj ti meditacija pokaže, da potem, ko odvržeš vse grobe stvari v življenju, pride ples.

V tej uri ugotoviš, da je tvoje bivanje precej omejeno, da si sam ne dovoliš polnega in radostnega življenja. Skozi meditacijo spoznaš sebe, ugotoviš, koliko napetosti imaš v telesu, koliko potlačenih vzorcev iz mladosti, koliko neizraženih čustev. Med meditacijo vse to podoživiš, izvržeš iz telesa in se osvobodiš. Zato lahko, če daš v vsakem delu popolnoma vse od sebe, doživiš veliko spremembo v svojem življenju.

Meditacija se izvaja vsak dan tri mesece. Najbolje je, da se jo izvaja v skupini, saj je tako veliko učinkovitejša. Razvije se skupinska povezanost, kar pomaga, da premagaš in greš prek svojih težav, za katere zdaj mogoče misliš, da jih sploh ni. Skupinsko delo pomaga vsakemu posamezniku in omogoča hitrejši napredek.

Meditacijo je res treba izvajati vsak dan. To je izrednega pomena, saj se telo in um bojujeta proti spremembi, za meditacijo pa se odločiš prav zato, da bi se sprememba zgodila. Če se trdno odločiš, da boš meditacijo ne glede na svoje misli in krize, ki se bodo v tem času pojavile, izvajal vsak dan tri mesece in se tega trdno držal, potem se čez čas začnejo rušiti zidovi v tvojem umu, zidovi, ki so postavljeni okoli vseh nas.

Dinamična meditacija nas uči, kako lahko živimo in delamo brez napetosti. V telesu in v svojem bistvu najdemo mir, ki je skrit za našimi koncepti, kreacijami uma, in težavami, ki si jih ustvarjamo. Da odkrijemo mir, ki je v nas že od nekdaj, neskaljen čakajoč na nas, moramo narediti faze meditacije popolnoma natančno v skladu z navodili. Zato potrebujemo dobrega vodjo, ki je meditacijo izkusil sam in nam lahko pomaga pri naših zablodah in nerazumevanju.

delavnice
ishmech
rebirthing
vrtenje
ples po ognju
dinamična meditacija
poletni kampi 2019
intenziv razsvetljenja
kundalini meditacija
odnosi
ženski krogi
izziv - riziko
šamanska savna

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih