bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO

040 423 719

[email protected]facebook stran

Copyright Bindu

SISTEM G. GURDJIEFF

Sveti plesi po Gurdjieffu: Prisotnost - ključ do lastnega potenciala

Sistem Georgea Gurdjieffa skozi specifično gibanje človeka vodi k prebuditvi. Za to, da bi razumeli, kdo smo in spoznali resnico o sebi, potrebujemo zavestno odločitev oziroma notranji namen, da želimo spoznati in razumeti sebe skozi življenje, in razumevanje, da sprememba zahteva naš zavesten napor.

Prisotnost je pot, ki nas pripelje do razumevanja sebe, drugih in življenja. Telo nikoli ne laže. Sveti plesi G. Gurdjijeffa nas peljejo v razumevanje in stanje Prisotnosti. Prisotnost je ključ do lastnega potenciala – kako živeti sebe, kako živeti to, kar smo. Beg pred neprijetnim ni nikoli prava rešitev. Neposredno soočenje z resnico je edina pot, ki nas očisti. Le v trenutku popolne (čiste) Prisotnosti imamo možnost neposrednega spoznanja, kaj obstaja izza bolečine, šoka, neprijetnega občutka ali misli.

 Video

 Intervju Kristina De Ventus: "Dokler nisi zgrožen nad sabo, o sebi ne veš ničesar"

 Intervju Življenje, ki diši po še

 

POTEK PROGRAMA
Program poteka v obliki večurnih delavnic, 1-krat ali 2-krat mesečno. Želja vodje, Kristine De Ventus je, da se oblikuje kontinuirana skupina, ki raste skozi Svete plese po Gurdjieffu.

 

KDAJ:

V sklopu Avanture Bindu

Trenutno ni razpisanega termina

CENA: 60,00 eur (za 1 termin, ki traja 4 ure)

Prosimo, prijavite se na tej povezavi

 

CENA: 230,00 eur (za zgodnje prijave najpozneje do 18.09, je cena 210,00€)

Prosimo, prijavite se na tej povezavi

 

KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center

Prostori Parinama centra so v velikem poslovnem objektu Esto park. Ko zavijete z glavne ceste (Cesta na Brdo), takoj zavijete desno na parkirišče, peljete do konca objekta (100 m) in tam parkirate. Nato greste levo do drugega skupnega vhoda v stavbo (ožja steklena vrata z nadstreškom). Center Parinama je v prvem nadstropju na desni strani, na koncu hodnika.   zemljevid lokacije

OBLAČILA: ohlapna, dolgi rokavi in dolge hlače

PRIJAVE: Prosimo, da se tokrat prijavite na tej povezavi

Mesto v skupini si zagotovite z vplačilom kotizacije.

Ko pošljete spletno prijavnico, čez nekaj sekund dobite v vaš e-poštni predal avtomatsko generirano  sporočilo. Če ga ne dobite, poglejte v 'spam/nezaželeno/junk/vsiljeno' pošto. Če ga nimate, prijavnica ni bila pravilno izpolnjena.

 

Podatki za nakazilo:

BINDU, DRUŠTVO ZA OSEBNOSTNI RAZVOJ IN PROUČEVANJE STARIH TRADICIJ, KULTUR IN ZNANJ
Vrhpolje pri Moravčah 63
1251 Moravče
št. TRR: SI56 0230 0009 0981 553
Namen nakazila: DELAVNICA 7

INFORMACIJE: [email protected]
Marko 041 662 484 (ob delavnikih od 10 - 16h)

 

VEČ • Sveti plesi Gurdjieffa

Po spoznanjih znanosti človek uporablja največ pet odstotkov zavesti, preostalih 95 odstotkov pa je podzavest. Za ljudi, ki delujejo v 100 % iz zavesti, pravimo, da so se razsvetili - temo njihovega neznanja/nevedenja je v polnosti osvetlila svetloba, bivajo v objektivnem stanju zavesti, v stanju popolne budnosti, kjer je resnica enaka za vsakogar. To je stanje, o kakršnem je govoril tudi Buda. 

Prebujeni ljudje govorijo o tem, da dokler se ne prebudiš, niti ne veš, da spiš. Ker ne poznamo sebe in številnih sil, ki vplivajo na nas od zunaj, živimo in delujemo kot stroji ‒ povsem mehansko, avtomatsko. Na pot k prebuditvi nas lahko popelje več metod. Med izjemno učinkovite spadajo Sveti plesi Gurdjieffa:


 So vrhunska metoda za doseganje stabilnosti in višjih stanj inteligence oziroma nivojev zavesti. Ti plesi osvetljujejo človeka oziroma vanj vnašajo svetlobo, zato so sveti. Osvetljujejo temo naše notranjosti ali našega neznanja. 

 Pet odstotkov zavesti se povečuje proti stotim s ciljem, da pride celotna svetloba v podzavest in da človek postane popolnoma zavesten oziroma buden. S temi plesi oziroma gibi človek spoznava svojo notranjost, ki je bila do tedaj v temi, saj se je ni zavedal. 

 Preko inteligentnega sistema gibanja se v človeku zgodi sprememba notranje kemije ‒ spremeni se stanje uma, čustev in telesa, kajti ti gibi povzročijo gibanje določene vibracije, ki spreminja strukturo živčnega sistema. Gibi prav tako vplivajo na razvijanje in povezovanje zakrnelih sposobnosti možganskih sinaps, kar neposredno vodi v razvoj primarne inteligence. Človek ne postane pametnejši, temveč inteligentnejši. Informacije naučenega zna v vsakem trenutku uporabiti na primeren način, se ne ponavlja, vedno znova je nov in tudi zdrav. 

 S ponavljanjem določenih gibov človek direktno okuša substanco sebe oziroma svojo bit, kar se lahko zgodi le, ko je um utišan. Aktivira se vrsta kemičnih procesov, ki skozi številne spremembe vodijo v novo kristalizacijo človeka ‒ v takšnega, kakršen se je rodil.

 Gibe spremlja specifična glasba. Objektivna oz. neasociativna glasba, ki v človeku ne vzbuja nobenih asociacij, čustvenih razpoloženj, spominov, misli. To je ’čista’ glasba, kakršna je na primer tudi Mozartova ali Bachova. V človeku spreminja zgolj strukturo vibracije in ga vodi iz subjektivnega v objektivni svet.   

 G. I. Gurdjieff je bil grško-armenski filozof, mistik, duhovni učitelj, neutruden raziskovalec življenja, ki je celotnega sebe posvetil iskanju odgovora na vprašanji "kdo sem jaz" in "kaj je življenje". Iz neštetih potovanj po vsem svetu je fragmente starih znanj povezal v sistem, ki posamezniku omogoča razumeti um in delovanje človeka, stopiti izza uma ter doživeti odgovor na zgornji vprašanji. Velja za duhovnega učitelja, ki je v 20. stol. na evropskih tleh spremenil največ ljudi v smislu, da so postali zavestno delujoča bitja. Bil je izjemno inteligenten človek, prebujen, povezan z univerzalno bitjo obstoja.

 

OPOZORILO: Delavnice se ne morejo udeležiti psihično zdravljeni ljudje. Prav tako se je ne morejo udeležiti ljudje, ki so odvisni od katere koli droge. Zaradi načina dela delavnica ni primerna za nosečnice. Če jemljete kakršna koli zdravila ali imate kakršne koli telesne oziroma psihične težave, o tem pred delavnico obvestite organizatorja. Delavnica je primerna za odrasle od dopolnjenega 20. leta naprej.

 

Ker delavnice izvajamo tudi na osnovi povpraševanja oz. jih izvajamo individualno ali za zaključene skupine, nam sporočite vaše morebitne želje in druge predloge za izvedbo. Za izvedbo delavnice je potrebno vsaj 12 udeležencev.

spletna prijavnica

 

delavnice

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih