bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO

040 423 719

[email protected]facebook stran

Copyright Bindu

Bindu ples po ognju

 

KDAJ: 2024

15. 6., rok za prijavo 7. 6.

ZAČETEK: ob 14:00 h
ZAKLJUČEK: 23:00 h (okviren zaključek)
Delavnico izvedemo, če je vreme lepo.

KJE: 40 minut iz Ljubljane

CENA: 150 €

PRIJAVA: spletna prijavnica Prijave so odprte do vključno 8 dni pred delavnico.

 

Energija ognja očiščuje, pomlajuje in transformira. Ogenj je najčistejša energija na našem planetu z najhitrejšo možnostjo preobrazbe. Njen potencial lahko uporabimo za to, kar v življenju želimo spremeniti, odvreči, se od tega posloviti.

Ko na žerjavico stopimo, njena energija potuje od stopal po telesu navzgor. Dlje ko smo na ognjeni preprogi, večje učinke ima in več njene blagodejnosti vsrkamo vase. Zato v društvu Bindu po žerjavici plešemo. Ples nam pomaga, da se sprostimo in ujamemo oziroma uskladimo s frekvenco ognja. Takrat se notranje ovire razpršijo in v trenutku združitve človeka in ognja je mogoče vse. Zgodi se trenutek kreacije.

Ples po ognju je lahko priložnost za slovo od starega ali začetek novega. Ogenj je lahko podpora za vaše nove načrte, dvig energije, izboljšanje zdravstvenega stanja.

V društvu Bindu za ples po ognju ne uporabljamo manter ali drugih tovrstnih pripomočkov. Ker po ognjeni preprogi tudi plešemo, na žerjavici ostanemo dlje časa, zato so njeni učinki globlji in intenzivnejši.


Delavnico vodi Bodin, ki mu je bila starodavna modrost ognja predana pred 35. leti. Ogenj, ki ga pripravi, ni navaden ogenj. Je možnost, da okusimo esenco tega, kar ogenj je:

"Dolga leta sem intenzivno preučeval stare tradicije in pri tem kot dar univerzuma prejel skrivno starodavno znanje, s katerim skozi določene postopke omogočam ljudem, da direktno izkušajo to, kar je moje znanje o skrivnosti. Prav zaradi tega so lahko ljudje na Bindu plesu po ognju dolgo in varno na žerjavici ter po njej tudi zaplešejo."

 

Zakaj bi stopili na vročo žerjavico in po njej tudi zaplesali?

 

  • za dodaten vir energije
  • za samozavest, sposobnost soočanja s konfliktnimi situacijami
  • za kreativnost in pogum
  • za izboljšanje zdravstvenega stanja
  • za radost, srečo in igrivost
  • za strast do sebe in življenja

 

 

Opozorilo
Delavnice se ne morejo udeležiti psihiatrično zdravljeni ljudje. Delavnica ni primerna za srčne bolnike, odvisnike od drog, nosečnice, epileptike, astmatike ali za ljudi s težjimi telesnimi oziroma duševnimi težavami. Če jemljete kakršna koli zdravila ali imate kakršne koli telesne oziroma psihične težave, o tem pred prijavo na delavnico obvestite organizatorja. 

 

Udeleženci so povedali

 To je priložnost, da stopiš z ognjem iz oči v oči. Soočen z njegovo močjo in tvojim strahom te ogenj, če si pripravljen pozabiti na vse, kar veš, in ponovno postati nedolžen otrok, spusti vase in takrat se zgodi čudež. Simbioza človeka in ognja. In Bodin brez svojega vmešavanja dovoli, da vzpostaviš z ognjem globlji intimen odnos.
 

 Nisem si mislil, da človek lahko tudi pleše po žerjavici. Ker sem bil prvič, sem si predstavljal, da bom naredil le nekaj prehodov. Potem pa me je skupina potegnila in sem plesal tudi sam. Več minut dolgo. Bilo je nepozabno doživetje in strah je med plesom izginil. Še bom prišel.
 

 Ko sem prvič stopila na razpihano žerjavico, me je preplavila radost - občutek svobode in ponos. Ples po žerjavici je lepa prispodoba o tem, da bi si morali pogosto bolj zaupati. In izzvati svoje strahove. Učinek je lahko zelo osvobajajoč.
 

 Odkar sem bil pred dobrim letom prvič na ognju, so izginile mučne bolečine v hrbtenici in ramenu. Kako se je to zgodilo, ne vem, ampak do danes se niso vrnile.
 

 Na ples po ognju prihajam, ker v stiku z njim najlepše doživljam sebe. Ogenj mi vedno pokaže, kako iskrena sem sama s sabo. Daje mi tudi ogromno energije in moči za poln vsakdan.
 

 


spletna prijavnica
delavnice

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih