bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO

Marko 041 662 484
(ob delavnikih od 10 - 16h)

[email protected]

Galerija
facebook stran

Copyright Bindu

POLETNI KAMP kundalini in dinamična

27.4 - 4. 5. 2019, posestvo JandaLA

Cena in prijava

RAZUMETI POPOLNOST

Učitelj je dejal: »Meditacija ni novost, z njo ste prišli na svet. Um je nekaj novega, meditacija je vaša narava. Vaša narava je, vaše bitje. Kako je potem lahko težka? Za težko jo naredimo sami, ko se borimo proti nečemu, za kar mislimo, da nam preprečuje, da bi bili svobodni, ali z iskanjem nečesa, za kar mislimo, da nam bo prineslo svobodo. Svobodo lahko najdete le tako, da se sprostite v to, kar ste, in živite trenutek za trenutkom.«

Ničesar vam ni potrebno storiti, samo biti priča, opazovalec, tisti, ki opazuje promet, ki se dogaja v umu – misli, ki prehajajo, želje, spomini, sanje, sanjarjenja. Preprosto opazujte s strani, mirno, opazujte brez presojanja, brez obsojanja, ne govorite ’to je dobro’ ali ’to je slabo’.

Ko sedite v Učiteljevi prisotnosti, se opazovanje začne avtomatično. Pojavijo se trenutki, v katerih preprosto sedite, poslušate, občutite, vidite, kaj se dogaja z notranjo tišino.

 

Kundalini in dinamična meditacija

sta dve izjemno močni metodi prebujanja. Pravzaprav niti nista meditaciji. Sta samo priprava  - uglaševanje instrumenta. Skakanje, kričanje, dihanje in ples so samo sredstva, ki vam pomagajo, da postanete bolj budni in zavestni, kot ste sicer. Ko ste enkrat budni, potem sledi čakanje. Meditacija je čakanje – čakanje s polno zavestjo. Ko pride, se spusti na vas, vas obkoli, igra se z vami, pleše okrog vas, prečiščuje vas, transformira vas.

 

 

 

V svetu modernih spoznanj o življenju je neznanje o kundalini energiji in točki moči (hara) skoraj podobno popolni nepismenosti, zato nam to skrivnost lahko razodene le resnični Učitelj. Bodin, ki pozna skrivnost, pravi, da kundalini meditacija ni zgolj duhovna praksa. Kundalini je človekova potencialna sila (ki ni duševne, filozofske niti transcedentalne narave), je dinamična potencialna moč v materialnem telesu, ki jo je potrebno razumeti in z njo vešče upravljati. A za to, da bi človek razumel to skrivnost, mora biti pripravljen.   

 

 

Kamp kundalini in dinamična je namenjen samo tistim, ki so se s tehnikama v preteklosti že spoznali v okviru trimesečnih programov kundalini ali dinamčne meditacije. Intenzivni 7-dnevni program bo bosta vodila Bodin in Kristina De Ventus

 

Podrobneje o kundalini meditaciji - klikni

 

 

 

Lokacija 
Fotogalerija lokacije / 3D galerija lokacije
Vodja 
Cena in prijava 
Izjave udeležencev 

 

delavnice
ishmech
rebirthing
vrtenje
ples po ognju
dinamična meditacija
poletni kampi 2019
intenziv razsvetljenja
kundalini meditacija
odnosi
ženski krogi
izziv - riziko
šamanska savna

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih